Breng je concept tot leven met Adobe XD.

Tijdens Adobe MAX bracht Adobe XD een aantal vernieuwende updates uit. Tijd om te testen!


Lisa

Is Adobe XD in staat mee te bewegen met de digitale wereld?

Adobe MAX heeft plaats gevonden, en dat betekent dat er naast Adobe XD’s reguliere functie-updates, een aantal belangrijke nieuwe functies toegevoegd zijn – waaronder spraakprototyping, nieuwe ondersteuning voor animaties en derde partij plug-ins. Dit moest natuurlijk uitgetest en onderzocht worden! Niet voor niks werken wij met Design Sprints om een bedrijfsconcept tot leven te brengen.

Spraak Prototyping

Prototyping is altijd de kern geweest van XD en nu met de toevoeging van spraaktriggers en spraakweergave, is XD het eerste en enige UX / UI platform dat naadloos scherm- en spraakprototyping verbindt in één app. Gecombineerd met het auto-animeren (een eenvoudige manier om animaties tussen tekengebieden te creëren) kan je hoogwaardige prototypes maken voor web, mobiel en spraakapparaten zoals Amazon Alexa of Google Assistent.

Spraakbelevingen komen steeds vaker voor en worden veel gevraagd – van telefoons, auto’s, tot zelfs ziekenhuizen en treinstations. Spraakweergave geeft ontwerpers toegang tot een krachtige tekst-naar-spraak-engine, wat betekent dat je kunt ontwerpen voor nieuwe platformen zoals stemassistenten en slimme (bluetooth)speakers.

Auto-animate

De grootste toevoeging aan de prototype-functies, is de introductie van auto-animate. Met auto-animate kan je gemakkelijk prototypes maken met meeslepende geanimeerde overgangen. Dit kan je doen door simpelweg een tekengebied te kopiëren, waarbij je de objecteigenschappen zoals grootte, positie, rotatie, etc aanpast. Hier maakt XD automatisch een animatie van. Auto-animate is ontzettend eenvoudig te gebruiken, maar kan verbluffende effecten en overgangen creëren. Dit helpt de ontwerper snel om aan de klant de eindgebruikerservaring te laten voelen. Zo komt jouw nieuwste bedrijfsconcept tot leven!

"By introducing voice triggers and speech playback in Adobe XD, we’ve brought screen and voice prototyping together into one application"

- Adobe

Derde partij plugins

Ten slotte werden deze maand derde partij plug-ins meegenomen in de updates van XD. Dit zorgt ervoor dat XD een open platform blijft waarmee ontwikkelaars het platform kunnen integreren en uitbreiden op nieuwe en leuke manieren. Vanaf deze maand heb je rechtstreeks toegang tot een groeiende lijst van XD-plugins.

Te gekke toevoegingen waarmee nieuwe bedrijfsideeën nog sneller tot leven komen!

De eerste bevindingen zien er veelbelovend uit. Bij MediaSoep werken we al enkele tijd met XD, en dat zullen we blijven doen als Adobe blijft innoveren. Kortom, wij zijn verkocht! Nu kunnen wij onze klanten nog beter helpen bij het tot leven brengen van hun bedrijfsconcept door middel van prototyping.