Waarom content nog steeds koning is.

Eerst de inhoud (content) van de website, dan de vorm en techniek. Dat is onze overtuiging!


Wat is het ’grote’ probleem?

Wij ontwerpen en bouwen websites met een gecontroleerde set van pagina templates voor schaalbare en consistente sites waaraan ze gemakkelijk toegevoegd kunnen worden. Logisch. Maar we vallen in slechte gewoontes door eerst de templates te ontwerpen en te bouwen, en ze daarna pas aan te passen aan de content. Gewoonlijk besteed je er dan tijd aan die eigenlijk bedoeld was voor het optimaliseren van de website

Als je de tijd neemt om jouw content doelen, doelgroepen, formaten, structuren, volume, kwaliteit, etc. te begrijpen, maak je slimmere strategieën op het gebied van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, visueel design en bedrijfsbeslissingen.

Waarom zou je content-first moeten gaan werken?

Als websites een voertuig zijn voor de levering van content, waarom leggen webprojecten dan nog steeds zoveel focus op het visuele design en functionaliteit? Dit gaat allemaal ten koste van de content. Zolang we content als een bijzaak blijven zien, beperken we het vermogen van onze websites.

Wat we niet onder content-first zien

We bedoelen niet dat je moet wachten totdat je klanten of jouw team helemaal klaar zijn met het schrijven van alle content, voordat je begint met ontwerpen en bouwen. Deze manier van werken, werkt niet. Dit zal alleen maar voor meer onnodige problemen zorgen.

We geloven dus dat we bij iedere fase van een project aan de content moeten denken. Dit zorgt voor toepasselijkere besluiten, wat weer voor betere websites zorgt.

content strategie bespreken bij mediasoep

Eerst samen om tafel voordat we digitaal gaan!

""Adapt to your customer’s needs. They expect it.""

- - Scott Abel, Content Strategist

Geef je klant een probleem

Je verkoopt makkelijker aan een klant mét een probleem dan aan een zonder. Je kunt bijvoorbeeld een onwenselijke situatie beschrijven waar klanten zich niet van bewust zijn, maar die wel vaak voorkomt. Neem als voorbeeld het spotje van Dettol: Hierin zie je een vrouw die een doekje over het aanrecht haalt. Daarna ziet ze verbaasd dat er opeens een rauw stuk vlees, een paar vissen en een kipfilet liggen en dat er een vieze voetbal overheen rolt. De voice-over zegt dan: “We maken dagelijkse vuiltjes ontelbare keren schoon. Maar met alleen water en een doekje is niet altijd hygiënisch”. Iedereen die een aanrecht heeft ziet opeens dit probleem en herkent dit.