Van tuinhuisje naar het centrum van Joure

Hoe cool is het om te vermelden dat we gaan verhuizen naar een toplocatie van meer dan 200 m2 ruimte, in hartje Joure!


Hoe cool is het om te vermelden dat we gaan verhuizen naar een toplocatie van meer dan 200 m2 ruimte, in hartje Joure!

jorrit en freek in MediaSoeps tuinhuisje

Zomer 2012: het hoofdkwartier van MediaSoep, oftewel het tuinhuisje van Berts ouders.

Hoe het begon….

Het was het jaar 2012. Het jaar van het tragische ski-ongeluk van prins Friso tot de olympische successen in Londen. Van de val van het kabinet tot de vorming van een nieuwe. Maar vooral het jaar van MediaSoep.

Onder het genot van een biertje in de kroeg ontstonden ideeën. Freek en Bert hadden beide de ambitie een eigen onderneming te starten. Onze netwerker in spé, Jorrit, zette hen naast elkaar aan de bar. MediaSoep was geboren!

Wat meestal bij kroegpraat blijft, werd nu echter een uiterst serieus plan. MediaSoep wordt een internet- en mediabureau.  Hoofdkwartier: het tuinhuisje van Berts ouder.

Het is geen toeval dat de eerste schetsen van 4 jaar geleden,  vandaag de dag nog perfect aansluiten bij MediaSoep anno 2017. En wat ook geen toeval is, is dat Jorrit ons in contact met elkaar bracht en nu 4 jaar later bij uitstek de netwerkman van MediaSoep is!

In 2013 gingen we alledrie nog naar school, maar kwam wel onze eerste grote klant Hotel Duinzicht op ons pad! En afreizen naar Schiermonnikoog was voor ons, als nieuwkomers,  zeker geen ramp. Ondertussen hebben we zelfs meerdere klanten op Schiermonnikoog en bezoeken wij Gilles en Ina (Hotel Duinzicht) nog steeds ieder kwartaal!

Het tuinhuisje van Berts ouders bleek toch iets te koud dus kwamen we terecht in het ‘werkhok’ van Jorrits vader. Na schooltijd werkten we door tot in de late uurtjes. Soms werd het zelfs nachtwerk om onze eerste serieuze deadline te halen.

Ons eerste uitje naar Hotel Duinzicht op Schiermonnikoog. De kosten waren ongeveer de helft van de omzet deze maand.

Jorrits moeder maakte iedere zaterdag altijd heerlijke soep voor ons.

MediaSoep, het vervolg

En zo gingen we van een tuinshuisje en werkhok in augustus 2014 naar een echt pand aan de Marconiweg 16 in Joure. Inmiddels is MediaSoep serieuzer van aard en hebben we serieus de ambitie om er met z’n drieën iets moois van te gaan maken. Niet veel later (begin 2015) komen Lars en Annet stage lopen bij MediaSoep. Met 5 chefs en hulpkoks werken we hard om MediaSoep in Joure en omstreken op de kaart te zetten. Voor ons de bevestiging dat we niet met zijn drieën maar met een team van chefs samen willen werken!

Wat ook veel invloed heeft gehad op MediaSoep is het meedoen met The Ultimate Mensfair. In het bestuur zitten met een aantal zeer ervaren ondernemers kost veel tijd, maar is zeer leerzaam en bovendien enorm leuk om mee te maken. Op dit moment zijn meerdere van deze mannen onze trouwe fijnproevers.
Een enorme boost gaf het ons dat begin 2015 ZONklaar ons (als relatief nieuwe en kleine partij) het vertrouwen gaf om de online uitingen te realiseren. Nu, twee jaar later, werken we nog steeds nauw samen en komt ‘onze Tino’ regelmatig over de vloer. Naast de zakelijke relaties bouwen we ook steeds vaker nieuwe inspirerende contacten op. We zien in dat de kracht van het verbinden zijn vruchten afwerpt.

In 2016 werkten we voor meer dan 30 klanten uit Noord-Nederland. We merken ook dat veel klanten een partij zoeken die niet alleen hun website maakt, maar ook geheel online ontzorgt en proactief meedenkt met de (online) bedrijfsvoering. Zo verzorgen wij de online strategie en realisatie van o.a. Tools4sign, Webshopoutlet101BHVKielstra, Team Victorie en Eijgen.

Het pand aan de Marconiweg op een bewolkte dag.

MediaSoep op Koers!

Na het tuinhuisje, het werkhok en het pand aan de Marconiweg is het wederom tijd voor een nieuwe verhuizing. We merken dat 60m2 toch wat te krap is voor 7 chefs. Het afgelopen jaar zijn we dan ook druk in de weer geweest om te kijken naar een toplocatie. Een toplocatie waarin we de komende tijd verder kunnen groeien. Een toplocatie met een open en inspirerende werkruimte waar we met verschillende zzp’ers en bevriende bedrijven zoals Beeproger (Groningen) en Sprog uit Joure kunnen samenwerken. Een toplocatie om dynamisch te kunnen blijven ondernemen.  En bovenal: een toplocatie in Joure!

Onze nieuwe locatie in Ter Huivra!

Apetrots zijn we dan ook op onze nieuwe locatie in het centrum van Joure! Dit pand biedt vele mogelijkheden om op locatie samen te werken met onze chefs, samenwerkingspartners en onze klanten. Rond maart 2017 heeft Sprog Communicatie er nieuwe buren bij. Dus Ard en Syste: jullie zijn nog niet van ons af! 😉

Van tuinhuisje naar het centrum van Joure: het nieuwe pand is voor ons en alle mensen die verbonden zijn aan MediaSoep dé mogelijkheid om nog beter online honger te stillen!