Kodak: Een veranderende, digitale wereld

Wat als Kodak mee was gegaan in de veranderende wereld en was gaan digitaliseren?


Bert Boersma

Van marktleider naar potjesfabriek

De filmrolletjes deden het fantastisch. 24 foto’s schieten en hup weer een nieuw rolletje. Als marktleider op hun gebied zag de wereld er zonnig uit voor Kodak. Totdat de digitale technologie kwam en bedrijven als Canon en Nikon de strijd aangingen met Kodak. Wie als winnaar uit deze strijd kwam dat hoeven we je niet te vertellen 😉

Wat als Kodak wel hier op in was gesprongen? Kodak had de naam. Kodak had de faam.

Kodak zag de verandering wel aankomen, maar was hun organisatie wel voorbereid op deze digitalisering? Ze zagen de tsunami. Het logge bedrijf was echter was niet in staat om mee te veranderen (digitaliseren) omdat ze bleven vasthouden aan waar zij zelf in geloofden en waar ze al jaren de beste in waren.

In dit artikel wordt een andere kijk gegeven op de neergang van dit monsterbedrijf. Meesurfen op de digitale tsunami is meer dan de verandering zien aankomen en deze accepteren.
Je moet ook in staat zijn om je organisatie zo neer te zetten dat jouw mensen en jouw processen ook in staat zijn mee te veranderen. Een verandering in mindset is wat nodig is om mee te gaan.

Wij helpen organisaties niet alleen met het adviseren op het gebied van innovatie maar ook met het realiseren van deze verandering/digitalisering!