Partnerschap: FME

Samen realiseren we web producties die aansluiten op de workflow van de communicatie- en contentteams. Incl. outsourcing servicedesk.


 

FME besteedt webmanagement uit – voor continuïteit en kwaliteit


FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie en behartigt de belangen van 2.200 leden. Daarnaast FME werkt intensief samen met 30 partnerbranches, want krachtenbundeling zorgt voor voorsprong. Serge van Tuil, interimmanager ICT bij FME vertelt over de online uitdaging die hij samen met FME en MediaSoep is aangegaan.

Serge: “FME deed zelf het beheer van haar websites. Daarnaast werkt FME intensief samen met 30 partnerbranches. Deze brancheverenigingen hebben allemaal één of meerdere websites. Ook daarvan deed FME het beheer. “We merkten dat de continuïteit altijd een uitdaging was. Ook had FME de wens om het webmanagement naar een hoger niveau te tillen. Tegelijkertijd realiseerden we ons dat webmanagement eigenlijk niet tot de kerntaken van een ondernemersorganisatie behoort. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner om het webbeheer van ons over te nemen.”

Hoe kwam MediaSoep in beeld?

“Er was al een samenwerking met MediaSoep. MediaSoep fungeerde als achtervang voor de interne webbeheerder. We hebben de samenwerking geïntensiveerd. Dat houdt in dat MediaSoep nu het beheer doet van alle websites. Daarnaast denken ze mee en adviseren ze ons over hoe we onze communicatiestrategie kunnen verbeteren.”

Webbeheer, wat houdt dat precies in?

“MediaSoep bouwt én onderhoudt de websites voor de diverse branches en regelt de domeinregistraties en hosting. Nu is dat nog versnipperd, meer we gaan het steeds meer concentreren zodat MediaSoep straks ons enige aanspreekpunt is. Branches zijn vrij om te kiezen of zij hun werk willen onderbrengen bij MediaSoep. Wij hebben het volste vertrouwen in een goede formule met Mediasoep.”

Een groot project. Best spannend om dat bij één partij neer te leggen.

“Ja, natuurlijk is dat spannend. Maar als je verder wilt komen, moet je de eerste stap zetten en op ontdekkingsreis gaan. Dus ik ben vanuit mijn woonplaats in het zuiden van het land naar het kantoor van MediaSoep in Joure gereden. Daar tekenden Freek en ik het project uit op een whiteboard en lukte het ons om de opdracht goed te doorgronden. Een goed startpunt voor onze samenwerking.
We wisten ook: onderweg gaan we zaken tegenkomen die we aan de start nog niet kunnen zien of weten. Maar we hebben ook naar elkaar het vertrouwen uitgesproken dat de problemen en vraagstukken die gaandeweg zichtbaar worden, worden opgepakt en opgelost. Want het doel is om een mooi partnership neer te zetten.”

Hoe bevalt de samenwerking?

“De samenwerking bevalt goed: de openheid waarmee we met elkaar communiceren is prettig en de flexibiliteit en positiviteit van MediaSoep is bijzonder aangenaam. Ook als er bepaalde taken zijn waarover nog geen afspraken zijn gemaakt, dan zeggen ze: we lossen het op. Een ‘can do’ mentaliteit is daarbij erg belangrijk.
Een leerpunt voor MediaSoep is de interne communicatie en afstemming. MediaSoep groeit en evolueert van websitebouwer naar een organisatie die ook websites onderhoudt en service verleent. Dat is een andere tak van sport en daarin kunnen ze verder optimaliseren. Maar ook hierover zijn we in gesprek en zoeken we altijd samen naar een oplossing.”

Wat brengt het jullie?

“De continuïteit is nu gewaarborgd. Voorheen lag alles stil als onze webbeheerder er niet was. Dat kan niet meer in de huidige tijd. En we zien dat de samenwerking tussen MediaSoep en het FME-communicatieteam steeds verder groeit. Doordat MediaSoep met een andere bril kijkt en ons adviseert, zijn de nieuwste branchewebsites geen online visitekaartjes meer, maar een middel om communicatiedoelen te bereiken.

Serge van Tuil, Head of IT FME a.i.

 

Behoort webbeheer niet tot jouw kerntaken?

Webbeheer is niet iets wat je er even bij doet. Wil jij het beheer uitbesteden, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw kerntaken? Kom dan ook eens naar Joure. Daar gaan we graag met je in gesprek over jouw doelen en ambities én onderzoeken we hoe we jou daarbij kunnen ondersteunen.